tr

Uluslararası Ev Taşımacılığı için Gerekli Belgeler

487
Uluslararası Ev Taşımacılığı için Gerekli Belgeler

Uluslararası Ev Taşımacılığı İçin Gerekli Belgeler

Uluslararası Ev Taşımacılığı İçin Gerekli Belgeler, yurtdışı taşımacılığının sorunsuz ve güvenli bir şekilde gerçekleşebilmesi için gereklidir. Yurtiçi nakliyat ile kıyaslandığında, yurtdışı evden eve eşya taşımacılığında yasal süreci ilgilendiren pek çok belge dikkat çekmektedir. Özellikle uluslararası ev taşımacılığı için gerekli olan belgeler ve yasal sürecin gidilecek olan ülkeye göre farklılık gösterebileceğini belirtmek isteriz.

Her ülkenin lojistik ve eşya taşımacılığı için belirlemiş olduğu kurallar değişebilmektedir. Ancak uluslararası ev taşımacılığı için gerekli olan belgeler konusunda titiz davranan ve kurumsal olarak hizmet veren firmamız ile çalışarak sorunsuz bir taşınma süreci geçirebilirsiniz. Yurt dışı yük taşıma belgesi eksik olan firmalar ile çalışmanızın sizlere ekstra sorun oluşturabileceğini de önemle belirtmek isteriz.

Uluslararası Taşımada Kullanılan Belgeler Nelerdir?

Uluslararası taşımada kullanılan belgeler nelerdir ve evraklar hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik. Uluslararası yolcu taşımacılığı yetki belgesi ve diğer tüm evrakların eksiksiz bulunması, taşınma sürecini de hızlı bir şekilde sonlanmasını sağlayacaktır. Uluslararası ev taşımacılığı için gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanabilir:

Vesaik Mukabili Belgesi

Vesaik mukabili belgesi özellikle banka tahsilatı ile ilgilidir. İhracatçı olan firmamın satmış olduğu mallarının ücretini alıcıdan tahsil edebilmesi için, bankadan yararlanabilmesi vesaik mukabili belgesi ile gerçekleşmektedir.

Gümrük Çıkış Beyannamesi

Gümrük çıkış beyannamesi, uluslararası ev taşımacılığı için en önemli belgeler arasında yer almaktadır. Yetkili firmanın uygun şekilde doldurarak gümrük idaresine sunacağı gümrük çıkış beyannamesi, taşınma sürecini de yakından etkilemektedir.

Konşimento Yetki Belgesi

Konşimento yetki belgesi, kısaca taşıma yetkisi olan nakliye firmasının sahibinin kim olduğunu göstermektedir.

C1 Yetki Belgesi

C1 yetki belgesi ise lojistik ve nakliye işi ile ilgilenen tüm firmaların sahip olması gereken bir taşımacılık belgesidir. C1 yetki belgesini sadece yetkili olan Ulaştırma Bakanlığı Bölge Müdürlüğü, firmalara veya şahıslara vermektedir.

Dolaşım Belgeleri

Dolaşım belgeleri, özellikle yurtdışı taşımacılığı için oldukça önemlidir. Uluslararası taşımacılıkta sorunsuz bir şekilde ülkeler arasında hareket etmek ve taşımacılık yapmak için ülkelerin arasında anlaşmalar dolaşım belgelerinde yer almaktadır.

Uluslararası evden eve nakliyat ihtiyaçlarınız için 7/24 hizmetinizdeyiz. 444 57 64 numaralı telefondan çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Müşteri Temsilcisi
Müşteri Temsilcisi
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
MSC Lojistik Uluslararası Evden Eve Nakliyat | WEB TASARIM & SEO : K TASARIM